Minusta

Missioni on puhallella kuosieni ja kuvitusteni myötä hyviä tuulia maailmalle. Kuvituksissani yhdistyy kuosirakkaus pelkistettyihin ja hiukan vänkyrälle vinksahtaneisiin muotoihin. Haluan sisällyttää töihini inhimillisyyttä: pehmeyttä, lempeyttä, epätäydellisyyttä ja mielikuvituksen riemua.

Olen valmistunut ohjaustoiminnan artenomiksi Hämeen ammattikorkeakoulusta, jossa opintoihini kuului paljon erilaisia kädentaitomenetelmiä ja visuaaliseen ilmaisuun liittyviä aineita piirtämisestä kankaankuviointiin ja luovasta askartelusta keramiikkatyöhön asti. Usein kuvitukseni muodostuvatkin ikään kuin askarrellen ihan omanlaisellani prosessilla, vaikkakin pääosin digitaalisesti.

Olen työskennellyt myös mainostoimiston graafisena suunnittelijana. Graafista suunnittelua olen opiskellut aikoinaan muun muassa Tampereen ammattikorkeakoulun Taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa. Arvostan laadukasta ja yksinkertaista designia. Omassa työskentelyssäni käykin välillä kova paini näiden kahden välillä: tilkkutäkkimäisen runsauden, kuosimaisuuden ja väri-iloittelun sekä minimalistisen ja selkeän graafisuuden. Toisinaan maltan pitäytyä jälkimmäisessä, useimmiten en.

Työskennellessäni pääsen parhaaseen flow-tilaan kuunnellessani musiikkia, joka sopii tavoittelemaani tunnelmaan. Vaadin ja saan paljon inspiraatiota muiden tekemästä taiteesta. Tyyliini ovat vaikuttamassa kokemani monet taide-elämykset nykysirkuksen, fyysisen teatterin, mimiikan, nukketeatterin ja -animaatioiden maailmoissa. Boheemi tunnelma, lämpimät, murretut värit, vanhat talot, menneiden vuosikymmenten kotimaiset tekstiilikuosit ja astiat, käsintehty kauneus…

Lapsuusaikani maaseudulla on luonut vahvan siteen metsiin ja järviin, peltomaisemaan, kauniiseen suomalaiseen luontoon, jonka hyvinvointia haluan vaalia tekemilläni valinnoilla. Mietin tarkasti, minkälaisia asioita haluan lisätä maailmaan, minkälaisia materiaaleja käyttää ja kenen kanssa tehdä yhteistyötä. Valitsen tuotteideni tuotantoprosessin vaiheita itselleni tärkeät arvot edellä: hinnan, eikä minkään, pidä olla esteenä vastuullisille valinnoille. Uskon ja toivon, että se ajatus yhdistää myös asiakkaitani ja yhteistyökumppaneitani.

Tanja Riutta

Kuvat: Laura Tammisto/Studio Torkkeli

Löydät minut myös sosiaalisesta mediasta: