Vastuullisuus ja tuoteturvallisuus

Lapsuusaikani maaseudulla on luonut vahvan siteen metsiin ja järviin, peltomaisemaan, kauniiseen suomalaiseen luontoon, jonka hyvinvointia haluan vaalia tekemilläni valinnoilla. Mietin tarkasti, minkälaisia asioita haluan lisätä maailmaan, minkälaisia materiaaleja käyttää ja kenen kanssa tehdä yhteistyötä. Valitsen tuotteideni tuotantoprosessin vaiheita itselleni tärkeät arvot edellä: hinnan ei pidä olla esteenä vastuullisille valinnoille. Uskon ja toivon, että se ajatus yhdistää myös asiakkaitani ja yhteistyökumppaneitani.

Vastuullisuus näkyy muun muassa seuraavilla tavoilla:

  • Tuuliamoods on Metsän kummi ja lahjoittaa Luonnonperintösäätiölle 10 e kuukaudessa uhanalaisten metsien suojeluun.
  • Tuuliamoods käyttää paperituotteissaan vain ympäristösertifioituja papereita.
  • Tuuliamoods suosii mahdollisuuksiensa mukaan lähituotantoa, ilmastoystävällisesti toimivia yhteistyökumppaneita sekä ympäristöystävällisiä materiaaleja ja tuotantotapoja.
  • Tuuliamoods pyrkii välttämään muovin käyttöä niin tuotteissa kuin pakkausmateriaaleissa ja sen sijaan valitsemaan ekologisemman vaihtoehdon. Esimerkiksi A4-printit pakataan kasvikuidusta valmistettuun, kompostoitavaan “muoviin”.
  • Tuuliamoodsin kotitoimiston sähkö tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä.
  • Tuuliamoods tuo leipää perheeseen, joka suosii vegetaarista luomuruokaa.

Tuuliamoodsin missiona on puhallella maailmalle hyviä tuulia.

Korujen tuoteturvallisuus

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut korunosat, joita käytän, on testattu Suomessa XRF-menetelmällä, joka varmistaa, että ne eivät sisällä kadmiumia eivätkä lyijyä. Korunosat eivät sisällä myöskään nikkeliä yli EU:ssa sallitun rajan. Jos kuitenkin huomaat korujen aiheuttavan allergisia oireita, lopeta korujen käyttö ja hakeudu tarvittaessa lääkärin hoitoon. Älä käytä koruja nukkuessasi, niin vältät mahdolliset korujen pitkäaikaisesta ihokosketuksesta aiheutuvat terveysriskit.

Älä anna koruja pienten lasten käyttöön. Jos lapsi nielee korunosan, toimita hänet välittömästi lääkärin hoitoon.